Verschillende auto’s verschillend verzekeren

Verschillende auto’s verschillend verzekeren

Het wordt gebruikelijker om verschillende auto’s die je bezit, of waar je in rijdt, op verschillende manieren te verzekeren. Dit geldt vooral wanneer je een zakelijke auto en een privéauto in het gezin hebt. Het is dan fijn om die ook afzonderlijk van elkaar precies op maat te kunnen verzekeren. Verzekeraars springen hier meer op in dan voorheen. Het kan namelijk zelfs zo zijn dat je beide auto’s bij dezelfde verzekeraar verzekert, maar dan wel met verschillende diensten voor elk voertuig. Zo weet je zeker dat je krijgt wat je nodig hebt.

Allrisk verzekerd de weg op gaan

In veel gevallen is de privéauto het voertuig waar het om draait bij dit soort verzekeringen. Je kan er zeker van zijn dat het gezin volledig allrisk verzekerd de weg op gaat wanneer je hiervoor kiest. Daarbij komt dan ook nog eens dat door de jaren heen meer en meer diensten aan het pakket zijn toegevoegd. Omdat het gezin deze auto het meest zal gebruiken, is het voor veel verzekeringsnemers ook zo dat dit de belangrijkste zaak is in het pakket. Dit is dan ook de reden waarom veel verzekeraars daar op deze manier op inspringen met het pakket dat zij te bieden hebben.

Een verzekering voor zakelijk rijden

Het is ook voor veel verzekeringsnemers van belang om goed verzekerd te zijn wanneer de zakelijke kilometers worden gemaakt. Daar blijkt het namelijk vaak aan te schorten. Veel bestuurders van de zakelijke voertuigen beseffen zelfs niet dat de verzekeringen die ze hebben, of die de onderneming heeft, niet toereikend zijn in verschillende situaties. Daardoor kan je nog wel eens voor vervelende situaties komen te staan. Aan de andere kant is het voor velen ook weer een last om nog eens een extra verzekering te moeten afsluiten. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom verzekeraars inzien dat het beter is om dit allemaal in één pakket aan te bieden.

Een verzekering voor auto en inzittenden

Het is natuurlijk in beide gevallen zo dat je vooral bij ongevallen goed verzekerd wilt zijn. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat de verzekering schade dekt. Vooral betekent het ook dat de inzittenden altijd veilig zijn, ongeacht welke auto je pakt om de weg op te gaan. Je rit naar kantoor op maandagochtend, is dan niet anders dan de rit naar de voetbalvereniging op zaterdagochtend. Ook al zit je in een heel andere auto en heb je geen collega’s, maar je kinderen bij je.

Gemakkelijk af te sluiten?

De nieuwe mogelijkheden met autoverzekeringen volgen elkaar snel op. Op dit moment is de verzekering voor alle auto’s in hetzelfde pakket, maar wel op maat, nog slechts bij een beperkt aantal verzekeraars te krijgen. Het is daarom ook goed om te bekijken waar je het best als beginner je verzekering kan afsluiten. Daarbij kijk je natuurlijk vooral ook naar wat je met jouw gezin en jouw levensstijl nodig hebt op dit moment. Aan de hand daarvan kan je dan een goede keuze maken, en goed verzekerd zijn.