Verzeker de mooiste dag van je leven

Verzeker de mooiste dag van je leven

Verzeker de mooiste dag van je levenHoewel samenwonen tegenwoordig een erg populaire manier is om een relatie vorm te geven kiezen nog steeds veel jonge mensen, vroeger of later, voor een huwelijk. De dag waarop de trouwerij plaats gaat vinden moet voor het bruidspaar natuurlijk “de mooiste dag van hun leven” worden. Dat gegeven kan best wat stress opleveren, want wat doe je als er iets fout gaat, als er vlak voor de geplande datum iets gebeurt waardoor de bruiloft moet worden uitgesteld? Om die zaken niet aan het toeval over te laten kan een bruiloftverzekering wellicht de nodige stress wegnemen. Op die manier kan het bruidspaar met een gerust gemoed toeleven naar de dag van hun trouwerij.

De annuleringskosten van een bruiloft zijn verzekerd

Er kunnen dringende omstandigheden zijn waarom een bruiloft moet worden geannuleerd. Denk hierbij aan vervelende omstandigheden in de familiekring. Stel dat een genodigde die heel belangrijk voor jullie is plotseling ernstig ziek wordt of overlijdt, dan is het logisch dat je niet op een “feestelijke” dag zit te wachten en de bruiloft wilt annuleren.
Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat jullie de bruiloft helemaal hebben geregeld, maar dat de cateraar die voor het eten en drinken moet zorgen plotseling failliet gaat. Tja, dan zit je wel even met een probleem. Ook in dat geval dekt een bruiloftverzekering in de meeste gevallen de schade, de annuleringskosten dus.

Schade aan de kleding van het bruidspaar

Het is natuurlijk de nachtmerrie van elke bruid, je scheurt uit je jurk. Buiten het feit dat zoiets een tikkeltje gênant is levert dit ook hoge kosten op, een trouwjurk is nu eenmaal niet gratis. Hetzelfde geldt (vaak in iets mindere mate) voor de kleding van de bruidegom. Zeker in het geval dat je een trouwjurk huurt of leent (iets dat vaak voorkomt) is het wel prettig als eventuele schade die ontstaat wordt vergoed, en dat is precies wat een bruiloftverzekering doet. In de meeste gevallen geldt de dekking niet alleen voor de kleding van de bruid en bruidegom, maar ook voor de kleding van de bruidskinderen.

Schade aan je cadeaus

Als bruidspaar wordt je tijdens je huwelijksfeest niet alleen gefeliciteerd, je krijgt van de gasten vaak ook de nodige cadeaus. Cadeaus die vaak een behoorlijke waarde vertegenwoordigen, want bij een geschenk ter ere van een trouwerij wordt er vaak niet op een dubbeltje gekeken. Een bruiloftverzekering vergoed schade die op de huwelijksdag ontstaat aan de cadeaus. Dat is geen overbodige luxe, want je kunt zelf de scenario’s wel uittekenen: een neefje of nichtje dat niet met zijn of haar vingers van de geschenken af kan blijven, een uit de hand gelopen polonaise waardoor de tafel met de geschenken kantelt, allemaal heel vervelend. In de meeste gevallen zijn de cadeaus verzekerd tot een bepaald maximum bedrag (zie de polis) én ze zijn verzekerd tot de dag na de bruiloft. Je weet natuurlijk nooit wat er ’s nachts nog gebeurt…

Verzeker de mooiste dag van je leven
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Verzekerd met een verlopen rijbewijs?

In Nederland is een rijbewijs na afgifte tien jaar geldig. Voor veel autobestuurders betekent dit dat ze hun rijbewijs moeten...

Sluiten