Verzekeringspolis overzichtelijk in digitale poliskluis

Verzekeringspolis overzichtelijk in digitale poliskluis

Verzekeringspolis overzichtelijk in digitale poliskluisVoor veel jonge mensen is het een bekend fenomeen: je bent op allerlei manieren verzekerd (zorgverzekering, autoverzekering, reisverzekering), maar al die polissen zijn vaak weg op het moment dat er naar gevraagd wordt. Nu kun je natuurlijk zeggen: dan moet je ze beter opruimen of op een overzichtelijke plaats bewaren maar de praktijk is helaas weerbarstig. Dat onderkent inmiddels ook het Verbond van Verzekeraars. Om consumenten tegemoet te komen is er daarom door het Verbond besloten dat er een digitale omgeving komt waarbij de polishouder op een eenvoudige manier zijn polissen in kan zien. Deze digitale kluis is een beveiligde website die je door middel van een persoonlijke code kan bereiken.

Bijhouden wordt simpeler

Niet alleen zijn in de nieuwe digitale kluis al je verzekeringen overzichtelijk op een rijtje gezet, deze website zorgt er ook voor dat je gemakkelijker een vraag of klacht in kunt dienen bij je verzekeringsmaatschappij. Via de site kan je namelijk direct in contact komen met de betreffende verzekeraar. Uiteraard is ook het feit dat je ten allen tijde je gegevens in kunt zien via je tablet of smartphone een groot voordeel van deze ontwikkeling. In de kluis wordt verder direct aangegeven of je niet toevallig dubbel bent verzekerd en je krijgt tips over het afsluiten van een verzekering op gebieden waar je op dit moment nog niet voor verzekerd bent.

Privacy

Vanzelfsprekend is bij het plan om de digitale kluis te ontwerpen rekening gehouden met de privacy van de gebruiker. De privacy wordt onder meer gewaarborgd door de privécode die je van je verzekeraar ontvangt. Ook is het zo dat de gegevens rechtstreeks worden opgehaald bij de betreffende verzekeraars en dat er dus geen centrale database komt waarbij alle verzekeringen opgeslagen zijn. elke consument kan verder zelf aangeven of hij of zij de informatie eventueel met andere mensen wil delen. Te denken is bijvoorbeeld aan familieleden die je kunt machtigen om de situatie voor jou waar te nemen.

Veel verzekeraars doen mee

Het plan van het Verbond van Verzekeraars is met enthousiasme onthaald door veel verzekeringsmaatschappijen. Een groot aantal heeft aangegeven mee te willen doen met de nieuwe digitale poliskluis. Op dit moment betekent dit dat 75 procent van alle verzekeringen in de kluis beschikbaar komt, een percentage dat naar verwachting nog verder zal stijgen in de toekomst. De verwachting is dat de digitale poliskluis vanaf 2016 kan worden getest. In 2017 moet het hele zaakje vervolgens naar behoren functioneren.

Verzekeringspolis overzichtelijk in digitale poliskluis
3 (60%) 1 recensies
Related Posts
Lees vorig bericht:
Autoverzekering wordt zelden gecheckt

Je zou denken dat het afsluiten van een autoverzekering voor de meeste mensen een serieuze zaak is. Dat betekent niet...

Sluiten