Waarom is een jongerenverzekering duurder?

Waarom is een jongerenverzekering duurder?

Een autoverzekering voor jonge bestuurders kan veel geld kosten, maar je bent blij dat je net je rijbewijs hebt gehaald en je komt er dan pas achter dat de premie die je moet betalen vaak hoger is dan je had gedacht. Misschien heb je bij je ouders navraag gedaan over wat zij aan premie betalen, maar dit is geen goede vergelijking. Zij hebben hun rijbewijs vaak al een aantal jaren, meer schadevrije jaren en hierdoor betalen zij veel minder premie. De jongeren autoverzekering is daarom veel duurder, maar je gaat jaar na jaar wel minder betalen omdat je vanaf nu eindelijk schadevrije jaren op gaat bouwen omdat je nu zelf gaat rijden.

De jongeren worden door maatschappijen vaak gezien als een risicogroep. Hier is niet iedereen het mee eens, want het is juist de groep die net ervaring op heeft gedaan en de regels kent. Alle regels zitten vers in het geheugen en je zou ook kunnen denken zij nemen niet zoveel risico omdat ze nu ervaring op de weg op gaan doen. Maar jongeren die net hun rijbewijs hebben zijn vaker betrokken bij ongelukken, daarom betalen zij vaak een hogere premie, zo blijkt uit onderzoek. Als je een autoverzekering jongeren af gaat sluiten, is het aan te raden dat je dat eens goed gaat onderzoeken. Bij sommige verzekeraars kun je namelijk de autoverzekering speciaal voor jongere bestuurders afsluiten. Je betaalt dan niet zo’n hoge premie dan bij andere maatschappijen.

Maatschappijen voor jongeren

Als beginnend bestuurder kun je je autoverzekering bij diverse maatschappijen afsluiten maar welke soorten autoverzekeringen zijn er nu voor jongeren? Jongeren kopen vaak een eerste auto, deze is vaak wat ouder. Dit komt mede vanwege het budget, maar ook omdat ze moeten denken aan de vaste kosten, verzekering en belasting. De WA dekking is de dekking die je af moet sluiten, een verzekering is door de wet verplicht. Wanneer je een jongere auto koopt dan zijn de vaste lasten hoger. Je zou dan beperkt casco en WA of volledig casco en WA af kunnen sluiten. De WA dekking is zoals je weet verplicht, casco dekking is een eigen keuze. Zo bepaal je zelf hoeveel vaste kosten je voor je auto wilt, kunt maken.

Jonge bestuurders kiezen niet zo vaak de allrisk dekking. De premie is voor hen vaak te hoog maar ze hebben vaak ook geen jonge auto. Wanneer jongeren toch een jonge auto hebben gekocht, kan het zijn dat de ouders mee betalen of dat zij een goede baan hebben waardoor zij de maandelijkse premie kunnen betalen. Veel jongeren moeten alles wat met de auto te maken heeft zelf betalen, de autoverzekeringspremie beginnend bestuurder is daarom vaak zo laag mogelijk zodat alleen het hoognodige wordt verzekerd en daardoor de verzekering niet te duur is.

Waarom is een jongerenverzekering duurder?
1 (20%) 1 recensies
Related Posts