Wat doe jij bij pech onderweg?

Wat doe jij bij pech onderweg?

Wat doe jij bij pech onderweg?Pech onderweg, iedereen die regelmatig met de (eigen) auto de weg op gaat komt het vroeg of laat tegen. Maar wat nu precies te doen als het noodlot toeslaat en je met kokende motor of een lekke band langs de kant staat? Weet jij het? Uit onderzoek blijkt dat behoorlijk wat automobilisten slecht voorbereid zijn op een eventueel pechgeval, en op het moment suprême vaak ook niet weten wat te doen. Vooral jongeren scoren op deze punten opvallend slecht.

Veiligheidsmaatregelen bij pech

Sta je met pech aan de kant van de weg dan bevind je je in een gevaarlijke situatie. Je staat stil, en dat hebben je medeweggebruikers soms te laat door. Ook hulpmiddelen om brand tegen te gaan of zelfstandig een band te verwisselen kunnen belangrijk zijn. Daarom is het aan te raden de nodige veiligheidsmiddelen in je auto te hebben. Veel mensen beschikken gelukkig ook over dergelijke veiligheidsmiddelen, alleen verschilt de beschikbaarheid nogal. Een gevarendriehoek is bijvoorbeeld vaak aanwezig, maar voor een isoleerdeken geldt dit al in veel mindere mate.

Dit is uitgezocht in een onderzoek dat gedaan is op aanvraag van verzekeraar Univé. Hieruit komen een aantal interessante cijfers naar voren. Zo blijkt dat ruim 90 procent van de ondervraagden beschikt over een gevarendriehoek en ook de krik, het veiligheidshesje en het reservewiel scoren met ruim 80 procent hoog. Driekwart van de ondervraagden beschikt over een verbanddoos. In schril contrast hiermee staat de aanwezigheid van de isoleerdeken (20 procent) en de brandblusser (22 procent). Dat de middelen aanwezig zijn zegt overigens nog niet dat ze goed worden gebruikt.

Verschil tussen ouderen en jongeren

Uit het onderzoek komt een opmerkelijke conclusie nar voren. Jongeren blijken vaak erg onzeker te zijn over de manier waarop ze zullen reageren als ze geconfronteerd worden met autopech. 40 procent van de ondervraagde jongeren noemt zich zelfs ‘hulpeloos’ wanneer dit voorkomt. Ouderen zijn over het algemeen een stuk zelfverzekerder: vooral veel 65-plussers zeggen precies te weten wat ze moeten doen bij een calamiteit. Ouderen hebben ook veel vaker dan jongeren de benodigde hulpmiddelen in de auto liggen.

Reactie bij pech

Krijgt een autobestuurder daadwerkelijk te maken met pech dan is de manier van reageren tussen mannen en vrouwen én tussen ouderen en jongeren nogal verschillend. Vrouwen en jongeren bellen bij pech vaak een bekende om hulp, mannen en ouderen doen dit minder. Van alle ondervraagden die aangesloten zijn bij een pechhulpdienst neemt driekwart direct contact met deze instantie op.

Wat doe jij bij pech onderweg?
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Verzekeraars ontdekken Twitter, Facebook en Google+

Traditionele ondernemingen zijn soms wat huiverig om nieuwe mogelijkheden uit te proberen. Dat geldt ook voor veel verzekeraars, vaak ondernemingen...

Sluiten