Wat te doen als je in het buitenland naar de garage moet?

Wat te doen als je in het buitenland naar de garage moet?

Pech met je auto is natuurlijk nooit leuk, zeker niet als je op vakantie bent in het buitenland. Je ligt natuurlijk liever aan het strand dan dat je in een garage in een vreemde taal probeert uit te leggen wat er mis is met je auto. Toch kan het voorkomen dat je in deze situatie belandt. En als je dan ook nog eens niet goed geholpen wordt heb je de poppen helemaal aan het dansen. Wat moet je dan doen?

Je bent niet tevreden over de garage

Als je naar de garage bent gegaan in het buitenland en je bent niet tevreden over de manier waarop je auto is gerepareerd moet je het er niet bij laten zitten. Om in een mogelijke juridische procedure kans te maken is het dan wel belangrijk om snel de juiste zaken te regelen.

contact

Ten eerste moet je direct contact opnemen met de garage die de reparatie heeft uitgevoerd. Dit kan je doen door te bellen, maar het is verstandiger om dit schriftelijk te doen omdat je op die manier de bewijsstukken schriftelijk hebt. Vraag of ze de problemen op willen lossen. Willen ze dit niet dan moet je een andere garage een rapport op laten maken van de situatie aan je auto.

bewijs

Om sterk te staan in een juridisch gevecht is het ontzettend belangrijk om voldoende bewijs te verzamelen. Maak foto’s van je auto en van de schade, zorg dat je de factuur bewaart en als je eventueel in het bezit bent van vervangen onderdelen kunnen deze ook als bewijs dienen.

Als het een juridische zaak wordt

In veel gevallen zal de garage samen met jou naar een oplossing zoeken als je niet tevreden bent over de service of over een reparatie die is uitgevoerd aan je auto. Sommige garages hebben klantvriendelijkheid echter niet zo hoog in het vaandel staan waardoor weinig anders meer rest dan een juridische procedure te starten. Dit doe je door de garage schriftelijk te melden dat er een probleem is dat zij niet voldoende hebben opgelost. Zo’n brief heet in juridisch jargon een ingebrekestelling. Als op jouw ingebrekestelling niet wordt gereageerd kan je er een rechtszaak van maken. Let wel goed op! Aan het sturen van een ingebrekestelling is een wettelijke termijn verbonden waarbinnen de brief moet worden verstuurd. In sommige landen is deze termijn extreem kort.

Wat te doen als je in het buitenland naar de garage moet?
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Welke navigatieapparatuur heb jij bij je op vakantie?

De tijd van de papieren wegenkaarten waarop je uit moest zien te vinden waar je je nu eigenlijk bevond ligt...

Sluiten