Zorgverzekering kiezen? Je hebt alle tijd

Zorgverzekering kiezen? Je hebt alle tijd

 Zorgverzekering kiezen? Je hebt alle tijdWie de radio of televisie aanzet kan er niet omheen, en ook wanneer je geen goede pop-up blocker op je computer hebt wordt je er mee bekogeld: oproepen en welgemeende adviezen om zorgverzekeringen te vergelijken en af te sluiten. De premies zijn inmiddels bekend (althans van de basisverzekering) en dus is de jacht op de consument weer geopend. Er wordt in veel gevallen nogal de nadruk gelegd op de datum van 1 januari, en de meeste zorgverzekeraars laten het overkomen alsof je nog voor de jaarwisseling een definitieve keuze moet maken. De werkelijkheid is echter iets anders, en dat betekent dat je nog wel even de tijd hebt om de zorgverzekering te kiezen die jou in 2016 moet beschermen tegen hoge zorgkosten.

Zorgverzekering stopzetten

Om te voorkomen dat je in je kerstvakantie urenlang op zoek bent naar de juiste zorgverzekering voor 2016 is het belangrijk om goed geïnformeerd te worden over de exacte data die van belang zijn. Hoewel de meeste zorgverzekeraars hun (potentiële) klanten pushen om nog voor het afsteken van het vuurwerk een polis te kiezen is dat niet per se nodig. Geef toe, jij kan de laatste dagen van het jaar vast wel op een leukere plek doorbrengen dan op de site van een zorgverzekeraar. Toch is 1 januari wel degelijk een datum die als deadline geldt. Niet om een nieuwe verzekering te moeten hebben gekozen, maar wel om je huidige verzekering op te zeggen. Weet je dus zeker dat je van zorgverzekeraar wilt switchen zorg dan in elk geval dat je dit nog in 2015 aan je huidige maatschappij laat weten.

Zorgverzekering kiezen

Heb je de huidige zorgverzekering stopgezet dan kan je met een gerust hart aan de oliebollen en het bier. Je hebt dan namelijk nog de hele maand januari de tijd om een keuze te maken voor je nieuwe zorgverzekering voor 2016. De deadline voor het afsluiten staat namelijk op 1 februari 2016. Waarschijnlijk heb je overigens als wel een idee of je van plan bent je huidige verzekering stop te zetten en een nieuwe te kiezen: als het goed is heb je namelijk eind november een voorstel voor een nieuwe verzekering van je zorgverzekering ontvangen. Niet gezien? Kijk nog maar eens goed in je mail; veel verzekeringsmaatschappijen sturen het voorstel tegenwoordig online.

Wat overigens goed is om te weten is dat je voor wat betreft je aanvullende verzekering wat extra opties hebt. Deze verzekering is vrijwillig, en dus alleen aan te raden als je verwacht kosten te maken die niet gedekt worden door de basisverzekering. Het is mogelijk om de aanvullende verzekering af te sluiten bij een andere verzekeraar dan degene waarbij je de basisverzekering hebt afgesloten. Financieel gezien kan het dus interessant zijn om de basisverzekering en de aanvullende verzekering onafhankelijk van elkaar te vergelijken.

Zorgverzekering kiezen? Je hebt alle tijd
4 (80%) 2 recensies
Related Posts
Lees vorig bericht:
2toDrive en de autoverzekering

Er wordt (vooral door ouderen) weleens gezegd dat het vroeger allemaal overzichtelijker was. Nu is het natuurlijk een bekend gegeven...

Sluiten