Zorgverzekering voor Studenten & Jongeren

Zorgverzekering Studenten

Een zorgverzekering is een verzekering die wordt afgesloten om ziekteksten te kunnen dekken. Iedereen in Nederland, met uitzondering van een kleine groep gewetensbezwaarden, vallen onder de verzekeringsplicht van de (basis)zorgverzekering. Aan de andere kant zijn verzekeraars verplicht om mensen die een zorgverzekering bij hen af willen sluiten te accepteren. Een kenmerk van de huidige zorgverzekering is de eigen risico-regeling voor volwassen verzekerden. Deze regeling, die geldt sinds 1 januari 2008, houdt in dat de verzekerde een bepaald bedrag voor zorg uit het basispakket zelf betaalt. Het verplichte (door de overheid ingestelde) eigen risico in 2016 is 385 euro.
Deze zorgvergelijker is goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en biedt je een duidelijke vergelijking tussen de verschillende zorgverzekeraars.

Over deze vergelijking

Eigen risico in de zorgverzekering

Om de kosten van de zorg, die nog steeds hoger worden, enigszins binnen de perken te kunnen houden is het verplichte eigen risico ingesteld. Hierdoor zijn zorgverzekeraars niet verplicht om de eerste 385 euro aan zorg te vergoeden. Het idee achter het eigen risico is dat de schadelast voor de verzekeraars wordt beperkt. Ook moet het eigen risico ervoor zorgen dat mensen niet om elk wissewasje naar de dokter of het ziekenhuis rennen.

Bepaalde zorg is uitgesloten van het eigen risico

De wetgever heeft beslist dat een aantal medische behandelingen niet onder het eigen risico vallen. De behandelingen waarvoor het eigen risico niet geldt zijn onder meer een bezoek aan je huisarts, de griepprik en kraamzorg.

Kiezen voor een hoger eigen risico

Iedereen die een zorgverzekering heeft afgesloten kan er voor kiezen om op vrijwillige basis zijn of haar eigen risico te verhogen. Als je een verhoging van je eigen risico overweegt kan je er voor kiezen om het wettelijk vastgestelde bedrag (360 euro) te verhogen met 100, 200, 300, 400 of 500 euro. Bij een hoger eigen risico wordt je maandelijkse premie lager.

Studenten zorgverzekering Vergelijken

Studenten Zorgverzekering vergelijken

Als student moet je vaak een hoop zaken regelen als je (voor het eerst) gaat studeren. Meestal gaat een student voor het eerst het huis uit en gaat hij vanaf het begin van zijn studietijd zelf beslissen hoe zijn leven er vanaf nu uit gaat zien. Het kiezen van de juiste zorgverzekering hoort daarbij. Veel verzekeraars springen in op deze veranderingen. Een speciale studenten zorgverzekering zit bij een groot aantal verzekeraars in het pakket waaruit je kan kiezen. Voor elke student geldt dat een goede zorgverzekering student en/of zijn ouders op jaarbasis veel geld kan besparen.

Een zorgverzekering voor studenten ziet er vaak net even wat anders uit dan een ‘standaard’ zorgverzekering voor volwassenen. Veel extra dekkingen die in een standaard zorgverzekering zijn opgenomen zijn niet zo relevant voor de gemiddelde student. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dekkingen voor tandheelkundige behandelingen. Wanneer je een goed gebit hebt kan je hier behoorlijk op besparen. Studenten (vaak Hbo’ers) onder de 17 jaar staan meestal ingeschreven bij één van de ouders. De ouders hoeven voor een kind onder de 18 jaar geen premie te betalen.

Zorgverzekering studenten Vergelijken

Er zijn ontzettend veel studenten, zowel werkend als studerend die niet weten dat ze waarschijnlijk veel te veel betalen voor hun zorgverzekering. Veel verzekeraars hebben een speciale ‘studenten zorgverzekering’ die met korting wordt aangeboden. Een van de redenen dat veel jongeren te veel premie betalen heeft te maken met het feit dat ze tot hun achttiende bij hun ouders waren meeverzekerd. Vaak kijken studenten niet naar andere mogelijkheden als ze zelf een verzekering moeten afsluiten, ze blijven verzekerd bij de maatschappij waar ook hun ouder verzekerd zijn. Dit is natuurlijk niet altijd de goedkoopste optie. Als je de tijd neemt om een ‘studenten zorgverzekering’ naast een reguliere verzekering te leggen dan zie je dat dit je per maand tientallen euro’s kan schelen. Er is dus alle reden om de verschillende speciale jongeren verzekeringen te vergelijken. Jij wilt toch ook een goedkope zorgverzekering voor studenten?

Zorgverzekering vergelijken voor Jongeren

Als je zorgverzekeringen voor jongeren gaat vergelijken zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Ten eerste de mate van dekking die je denkt nodig te hebben.

Een ander punt waarop gelet moet worden bij het vergelijken van een zorgverzekering is de hoogte van het eigen risico. De hoogte die je zelf in kan stellen (uiteraard bovenop het wettelijk eigen risico van 360 euro) heeft invloed op de hoogte van je maandelijkse premie.

Kijk bij het vergelijken van een zorgverzekering voor studenten goed naar alle verzekeraars, de meeste verzekeraars hebben speciale pakketten voor jongeren en studenten. Goed vergelijken levert je dus gegarandeerd een fikse korting op je zorgverzekering op!

Zorgverzekering voor Studenten & Jongeren
4.8 (95.56%) 9 recensies